Skip to main content

Help de EMPATHIEEXPERT verzuipt in de supermarkt !

Coronamonster

Ik deed gisteren boodschappen bij een bekende grootgrutter. Zonder deurbeleid, vieze winkelwagens en een enorme drukte. Rustig blijven Huub zei ik tot mezelf. Iedereen lijdt onder het Coronamonster.

Persconferentie

Wees vooral voorzichtig zei Hugo de Jonge terecht bij de persconferentie. Wijze worden, echter de kriebels van onbehagen vervulde mijn gemoedstoestand. Gezellig keuvelende stelletjes blokkeerden de schappen. Met grote omtrekkende bewegingen om mijn medemensen probeerde ik mijn boodschappenlijstje af te werken. Ai er liep iemand tegen me aan, een vakkenvuller stak plotseling over. Ik voelde me als een onbegrepen, dolende mislukte avonturier in een jungle vol gevaar. Ik zag de mensen als roofdieren die nog nooit van Corona hadden gehoord, zowel jong, oud en alles wat daar tussen zit.

Ben ik mijn empathie kwijt?

Hadden al die mensen niet gekeken naar Mark en Hugo en de duidelijke boodschap begrepen?

Het lukte me niet meer om te verplaatsen , laat staan om in de schoenen te gaan staan en door de ogen te kijken van mijn mede shoppers. Irritatie en woede namen mij in hun klauwen. Ik corrigeerde bits een jonge dame dat ze afstand moest houden, waarop zij ook fel reageerde.

Omstanders keken me , dacht ik, begripvol aan of………,dachten ze wat is dit voor een malloot!

Ik telde tot 10 en deed wat ademhalingsoefeningen om rustig te worden. Wat vertel ik nu ook al weer tijden een workshop Empathie, wat een lekker voorbeeld ben ik nu zeg. Een mevrouw gaf me een glimlach, dat voelde goed.

Ok ja, ik heb nog bananen nodig en spoedde mij naar het fruitschap. Een mevrouw was de bananen aan het inspecteren en merkte dat ik aan het wachten was, waarop ze zich verontschuldigde.

Gelukkig dacht ik toen wat zou die mevrouw nu voelen denken? Waarop ik haar groette en zei dat ze maar rustig haar tijd moest nemen omdat de bananen van deze grutter vaak snel je fruitmand uitrotten. We hadden nog een leuk praatje en tevreden en weer rustig ging ik mijn boodschappen afronden.

De vriendelijke medewerkster bij de scanners groette mij hartelijk en zei dat het vandaag een gekkenhuis was in de supermarkt. Ik wenste haar veel sterkte.

Ik was weer Huub., de EMPATHIEEXPERT kwam weer terug in mij. Kwetsbaar, dat is goed. Ook met besef dat je ook maar een mens bent en dat de meeste mensen deugen, dankjewel Ruther Bregman. En natuurlijk heb je emoties die je niet altijd hoeft te beheersen maar blijf je  verplaatsen in andere mensen, luister goed en probeer geweldloos te communiceren.

Jeetje wat ik weer zin om een lekkere workshop empathie te geven.

Lieve mensen sterkte in deze tijd en je bent van harte welkom om contact op te nemen.

corona, empathie, empathieexperts, workshops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *