Skip to main content

Empathiecongres 13 oktober 2017

Op 13 oktober 2017 organiseerden wij ons eerste Empathiecongres met als thema “Groeien door Verbinden”.

Na een welkomstwoord op een bijzondere locatie, voormalig Theater De Schuurkerk, openden wij het congres met onder andere de volgende woorden:
“Barack Obama sprak in een speech aan studenten de volgende woorden : ”ik denk dat we het meer over ons empathietekort moeten hebben. Je ontwikkelt je ware mogelijkheden pas als je je lot verbindt aan iets groter is dan jezelf”
Wijze woorden… de wijze daden bleven helaas voor een groot deel uit.

Het is naïef en unfair om te veronderstellen dat een man alleen de hierboven geschetste problematiek kan oplossen. Deze oplossing moet uit ons allen komen, we moeten een revolutie veroorzaken en teruggrijpen op dat gene wat in onze evolutie het ware bindmiddel is gebleken voor het bijeenhouden van onze gemeenschap: Empathie”.

Het congres

Na een korte presentatie wat Empatisch ondernemen inhoudt belichtten onze gastsprekers de vier deelgebieden van wat wij het Empatisch Vermogen noemen.

Gert Jan Jacobse van Priva nam ons mee in de mogelijkheden van duurzame oplossingen in huisvesting welke direct leiden tot voordelen bij empatische innovatie;

Cedric Muchall van KeyToe gunde ons een verhelderende blik in de wijze waarop Keytoe een revolutionair organisatie- en verdienmodel heeft ontwikkeld;

Jan van Ginkel van Lansigt Accountants nam ons mee in de recente ontwikkelingen binnen de accountancy waarin het oude vertrouwde adagium van “vertrouwen is goed, controle is beter” lijkt te gaan veranderen in “controle is goed, vertrouwen is beter”;

Feike Cats van Houdenvanklanten verraste het publiek met zijn immer bevlogen verhaal van “beter is niet altijd leuker”, maar “leuker leidt wel vaak tot beter”. Verleuken kan iedereen en leidt tot enthousiasme en klanthousiasme.

Wij verzorgden de introductie en hielden tussen de sprekers door verbindende presentaties met betrekking tot hun visie over empathie.

Onder het genot van een drankje en een uitgebreid hapje werd de middag afgesloten, geëvalueerd en gedachten gedeeld.

De aanwezigen waren enthousiast en verlieten de locatie met de opmerkingen:

  • Jullie hebben ons veel gegeven om over na te denken
  • Goed verhaal, zat goed in elkaar
  • We moeten hier binnenkort eens over verder praten
  • Het voelde als een warm bad
  • Ik wist eigenlijk niet wat empathie was, maar na jullie congres begreep ik het helemaal